Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιχνίδια της αυλής :- )

TA AΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ
Τα αγαλματάκια παίζονται από τρία παιδιά και πάνω. Ένα παιδί τα φυλάει και κλείνει τα μάτια.
Λέει τη φράση: "Αγαλματάκια αγαλματάκια, μέρα ή νύχτα;"
Τα υπόλοιπα παιδιά κινούνται μέχρι να ανοίξει τα μάτια του το παιδί που τα φυλάει. Τότε πρέπει να μείνουν ακίνητοι.
Αν κάποιο παιδί εκείνη τη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του κινηθεί τα φυλάει εκείνο.   


Η ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ
Παίζεται με πάνω από τρία παιδιά.
Δένουμε τα μάτια ενός παιδιού με ένα μαντήλι. Αυτός που έχει τα μάτια δεμένα, προσπαθεί να πιάσει τους άλλους που βρίσκονται γύρω του και να τους αναγνωρίσει. Εάν καταφέρει να αναγνωρίσει αυτόν που έπιασε, τότε αυτός φοράει το μαντήλι.



ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Το παιχνίδι παίζεται με όσους παίχτες θέλετε.
Τα παιδιά κάθονται στη σειρά και το πρώτο λέει μία λέξη στο αυτί του δεύτερου, το δεύτερο στο τρίτο και έτσι συνεχίζετε ώστε να φτάσει στο τελευταίο παιδί. Αν το τελευταίο βρει την αρχική λέξη, τότε πηγαίνει μπροστά και λέει τη δική του.


ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ
Χρειάζεται 10 ή περισσότερα παιδιά. Κάποιος κάνει τη μάνα και έχει ένα μαντήλι. Τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν ένα κύκλο. Η μάνα με το μαντήλι γυρνάει γύρω γύρω λέγοντας: "Το μαντηλάκι πέρασε κι η κόρη το γυρεύει, που θα το βρεί ". Τότε αφήνει σε κάποιο παιδί το μαντήλι και εκείνο πρέπει να αρχίζει να κυνηγάει τη μάνα.
Η μάνα για να μην χάσει πρέπει να κάνει ένα γύρο και να μπει στη θέση του άλλου. Αν μπει κερδίζει, και συνεχίζει το παιχνίδι το παιδί που έχει το μαντήλι.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ
Το χρώμα της μάγισσας παίζεται με πολλά παιδιά. Το παιδί που θα φυλάει το ονομάζουμε μάγισσα. Η μάγισσα λέει δυνατά ένα χρώμα και τα άλλα παιδιά θα πρέπει να το βρουν και να το ακουμπήσουν. Αν το ακουμπήσουν, η μάγισσα δεν μπορεί να τα πιάσει.
Αν όμως κάποιο παιδί δεν το ακουμπήσει, τότε η μάγισσα θα το πιάσει και το παιδί  θα είναι η μάγισσα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Γραφή Braille