Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

    Τα παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας δεν είναι υποχρεωτικό να παρουσιάζουν δυσκολίες και στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας.
     Η Αγγλική γλώσσα θεωρείται μία «δυσλεκτική γλώσσα» αφού παρουσιάζει πληθώρα ανώμαλων λέξεων, εξαιρέσεων αλλά και φωνολογικών ιδιαιτεροτήτων. Στα Αγγλικά, αυτό που γράφουμε δε συμβαδίζει πάντοτε με αυτό που διαβάζουμε.
      Για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οι Έλληνες μαθητές στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, χρειάζεται η εφαρμογή μιας εξειδικευμένης μεθόδου.


Το safe & sound είναι ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να εισάγει ομαλά του Έλληνες μαθητές στις βασικές φωνολογικές δομές της Αγγλικής γλώσσας.
 Το safe & sound μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στο βασικό βιβλίο της τάξης με σκοπό να δημιουργήσει μια δομή και να βάλει βασικούς κανόνες στο φωνολογικό σύστημα της Αγγλικής γλώσσας, που τόσο ταλαιπωρεί τους Έλληνες μαθητές. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να μάθουν Αγγλικά!
( ΠΗΓΉ: http://www.leximathia.gr/eng.aspx)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Γραφή Braille

Δυσλεξία